АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БЪЛГАРИЯ ЗАГУБИ БИТКАТА, УТРЕ ЕП ПРИЕМА ПАКЕТА „МОБИЛНОСТ“

Комплиментите и прегръдките между премиера Борисов и председателя на ЕП Таяни не помогнаха на българските превозвачи
03.04.2019 / 19:16

Пакетът "Мобилност" няма да бъде отлаган повече. Това стана ясно, след като Европейският парламент прие дневния си ред за утрешната сесия. Гласуването днес мина с 219 гласа "за" отлагането и 267 "против".

Европейският парламент насрочи за четвъртък в 12.00 ч. българско време гласуването на над 1000 предложения за допълнения към внесените законопроекти за промяна на правилата за дейността на превозвачите. Депутатите не приеха предложението на българските си колеги гласуването да бъде отложено.

Председателят на ЕП Антонио Таяни уточни, че ще бъдат обединявани текстове със сходно значение, за да се съкрати времето за гласуване.

Парламентарната транспортна комисия гласува вчера в продължение на пет часа над 1300 предложения за промени.

Против днешното решение се изказа евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков. "Това е петият пореден опит законопроектите да се върнат в дневния ред", отбеляза той. По неговите думи това е първият подобен случай в историята на ЕП. "Нито стъпка не бе предприета за постигането на компромис", добави Новаков.

Евродепутатът от групата на социалистите Исмаил Ертуг, автор на един от трите законопроекта, призова ЕП да гласува, защото това се очаква от превозвачите. "Напълно излишно е да отлагаме", добави той.

 

 
 

Copyright © 2008-2021 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев