АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

НЗОК ПОЕМА ОФИЦИАЛНО ДЕЙНОСТТА НА ФОНДА ЗА ЛЕЧЕНИЕ В ЧУЖБИНА

НЗОК
01.04.2019 / 15:18

От днес здравната каса поема официално дейността на Фонда за лечение в чужбина. От касата обещават заявленията да се разглеждат в съкратени срокове и да няма стрес за пациентите.

Общо 172 преписки за лечение в чужбина чакат да бъдат придвижени, обяви Галя Йорданова, директор на дирекция "Лечение в чужбина" в Националната здравна каса:

"146 са заявленията, които са необработени и неприключени, които ни предстои в много кратки срокове, от днес считано, да влизаме в детайлите на нещата и 26 са от Фонда за лечение в чужбина."

Пълна информация за изискванията за лечение в чужбина е качена на страницата на здравната каса. От там са категорични, че условията и реда за финансиране ще бъдат същите както досега:

"Няма да има прекъсване, а ще има приемственост, продължаване и донадграждане на това, което се е случило до момента."

Някой от членовете на досегашния обществен съвет ще продължат да участват като външни експерти в заседанията на комисиите. Те ще се събират винаги при необходимост и ще работят при съкратени срокове. За натрупаните близо 200 неразгледани преписки обаче ще е нужно повече време, допълни Галя Йорданова:

"Сега ни дайте глътка въздух да погледнем тези 200 случая в краткото време, което ни остава, да ги придвижим в оперативен порядък, абсолютно професионално, по правилата."

Заявления за лечение в чужбина ще се приемат в сградата на Националната здравна каса, а от октомври и в Регионалните каси.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев