АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ОБЩИНА СЛИВЕН ПРИЕМА НОМИНАЦИИ ЗА НАГРАДАТА „АРГИРА ЖЕЧКОВА“

Община Сливен
01.04.2019 / 13:27

Община Сливен разкрива процедура за номинации за наградата „Аргира Жечкова“ за 2019 година. С нея се удостоява жена-учител и общественик с принос за издигане престижа на учителската професия и доказани високи професионални умения като преподавател и възпитател на младото поколение.

Обществената комисия определя носителя на наградата „Аргира Жечкова” от постъпилите предложения на педагогически колективи, неправителствени организации и/или инициативни комитети. На заседанието си, проведено на 10.05.2018 г., комисията гласува промени в правилата за организация на работата й. Предложенията, освен творческата биография на кандидата, трябва да съдържат справка за педагогическите постижения и справка за обществено-полезната дейност на номинирания, а комисията има право да изисква допълнителна информация за предложените кандидати в срок до 10 май. Правилата за организацията на работата на обществената комисия са достъпни от сайта на Общински съвет-Сливен http://obs.sliven.bg/ .

Предложения се приемат до 16.00 часа на 30 април в деловодството на Община Сливен на хартиен носител, както и в електронен вариант на е-mail: nagrada_a_jechkova@abv.bg.

Наградата носи името на Аргира Жечкова, преподавател в сливенското девическо училище и инициатор за основаването през 1870 г. на четвъртото в България женско дружество „Майчина длъжност“, и се присъжда на жена педагог. През 2019 г. наградата ще бъде връчена за 24-и път в навечерието на 24 май – Ден на славянската писменост и култура.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев