АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПРАВИТЕЛСТВАТА НА БЪЛГАРИЯ И НА РУМЪНИЯ ЩЕ ПРОВЕДАТ СЪВМЕСТНО ЗАСЕДАНИЕ В БУКУРЕЩ

 Алексис Ципрас, Александър Вучич, Бойко Борисов и Виорика Дънчила в началото на четиристранната среща в резиденция „Евксиноград“ край Варна
29.03.2019 / 08:05

Правителствата на България и на Румъния ще проведат съвместно заседание днес в Букурещ. По-късно премиерът Борисов ще участва и в седмата поред среща на четиристранния формат за сътрудничество между Румъния, България, Гърция и Сърбия, която се домакинства от румънския премиер Виорика Дънчила.

В делегацията, водена от премиера Бойко Борисов, са вицепремиерът Марияна Николова и девет министри. Заедно с колегите си от румънското правителство те ще обсъждат развитието на търговско-икономическото сътрудничество, със седем на сто е нараснал през миналата година стокообмена. Целта е насърчаване контактите между малките и средни предприятия. Подобряване на условията за корабоплаване по общия българо-румънски участък на Дунав, както и транспортната свързаност между страните ни.

По-късно Борисов и Виорика Дънчила отново ще разговарят в четиристранния формат заедно с колегата си Алексис Ципрас и с президента на Сърбия Александър Вучич. На редовните си срещи четворката обсъжда напредъка по общите проекти в региона в сферата на транспорта, инфраструктурата, енергетиката. Фокус на тази среща ще бъде задълбочаването на регионалното сътрудничество и развитието на добросъседските отношения.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев