АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ВМЕСТО ФАЛШИВИ ОСТАВКИ, БСП ИСКА ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ

Крум Зарков
28.03.2019 / 19:15

Цветанов напуска парламента, за да остане във властта. Това е прозрачен трик за опазване на влияние. Така Крум Зарков от БСП определи на пресконференция политическата обстановка след оставката на Цветан Цветанов вчера: "Това не е морален акт, нито осъзната отговорност, а прозрачен трик за опазване на влияние."

Изборът на Даниела Дариткова за председател на парламентарната група доказва, че тя е верен последовател на Цветанов.Нещо уж се променя, за да остане същото, коментира Зарков.

Тази оставка е формална и е политически фалш. Това важи както за явните, така и за скритите коалиционни партньори.

Затова червените настояват за предсрочни избори. Според БСП демокрацията е под заплаха, а доказателство за това е, че политик, загубил обществено доверие, може да бъде председател на предизборен щаб. Това според Зарков е възможно в страни, където гласоподавателите реално не могат да упражнят гласа си, а изборните резултати зависят преди всичко от тези, които организират процеса.

Според него оставките осигуряват комфорт на Борисов като министър-председател, но този комфорт трае до следващия скандал и оставка. Крум Зарков изрази надежда, че на всички е станало ясно, че оставките в България служат само на един човек - Борисов.

Вместо фалшиви оставки, искаме реална отговорност и реална парламентарна демокрация, настоя Зарков.

"Ние, от БСП, настояваме този порочен кръг да приключи. Искаме предсрочни избори, на които санкцията да дойде от избирателя и той да зададе ясен мандат за нулева толерантност към всяка злоупотреба с власт оттук нататък. Вместо фалшиви оставки, искаме реално отговорност. Вместо завладяна държава, искаме реална парламентарна демокрация. Това са нашите искания и ще продължаваме да се борим."

 
 

Copyright © 2008-2021 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев