АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ НАПУСКА ПАРЛАМЕНТА

Цветан Цветанов
27.03.2019 / 17:45

Цветан Цветанов подава оставка като председател на ПГ на ГЕРБ и напуска Народното събрание. Той остава зам.-председател на ГЕРБ и председател на предизборния щаб на партията. Това обяви самият Цветанов на извънреден брифинг в парламента и след среща с премиера Бойко Борисов.

„Няма драма от това, че председателят на парламентарната група на ГЕРБ ще напусне 44-тия парламент. Ще бъда заместник-председател на партията и ще оглавя предизборния щаб“, каза Цветанов и допълни, че неговото решение ще даде успокоение след всички спекулации, че иска да разцепи ГЕРБ.

„Винаги съм се ръководил от семейните ценности. Знам, че ако има проблем, страдат децата. Ако има развод, страдат децата“, допълни Цветанов и посочи, че винаги е изповядвал това да бъдат екип.

„При заблуждение и поднасяне на невярна информация се създава напрежение, което рефлектира върху политически партии и управлението - в случая жертвата бях аз“, каза на извънредния брифинг Цветанов.

„За тези обвинения, че има лобизъм, свързан със сградата на фирма „Артекс“ - за всички тези, които разбират както от право, така и от начина на прилагане на ЗУТ, заявяват, че този закон няма никакво отношение към тази сграда. Все пак, когато имаме обективни журналисти, това е най-важното за българското общество. Когато се влиза в заблуждение и поднасяне на невярна информация, се създава обществено напрежение, което рефлектира върху политически партии, парламентарни мнозинства и управлението", заяви още Цветанов и посочи, че в случая жертвата е бил той.

„Не може да се говори, че има някакво и минимално разделение в ГЕРБ - партията е кауза както за мен, така за нашия лидер и за нашите представители“, каза още той и допълни, че няма от какво да се срамува.

Цветан Цветанов се оказа в центъра на скандала с покупка на апартаменти в един от престижните квартали на столицата на цени под пазарните. До момента заради аферата с имотите има подадени и приети три оставки в кабинета "Борисов". С постовете си се разделиха министърът на правосъдието Цецка Цачева, заместник-министърът на спорта Ваня Колева и заместник-министъра на енергетиката Красимир Първанов.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев