АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

НИНОВА: ДОРИ ЦВЕТАНОВ ДА СИ ОТИДЕ, ЩЕ ДОЙДЕ ДРУГ, ПРОБЛЕМЪТ Е В МОДЕЛА НА УПРАВЛЕНИЕ

Корнелия Нинова
26.03.2019 / 15:46

Дори Цветан Цветанов да си отиде, както явно ще се случи, ще дойде друг. Това каза на брифинг лидерът на БСП Корнелия Нинова, предаде Агенция „Фокус“. „Една седмица цяла България се занимава с апартаментите на властта. Гадае се каква ще е съдбата на Цветан Цветанов, как Бойко Борисов ще реагира и ще реши проблема“, коментира тя. „Няма как Борисов да реши проблема, защото „Апартаментгейт“ е следствие, не причина“, заяви Корнелия Нинова.

„Проблемът е в изградения модел на управление през последните 10 години“, обяви лидерът на левицата.

„В последните 10 години всички правителства и мнозинства приемат лобистки закони в интерес на определени олигарси, които им се отблагодаряват дали с пари, дали с апартаменти“, посочи Нинова.

„Втората характеристика на управлението е политическият рекет - дали да му го откраднеш, или да ти плати в апартамент“, допълни тя. „Какво се случи с първите апартаменти на Цветанов, а с апартамента на Горанов - нищо“, изтъкна лидерът на БСП.

„Защо съдим, че Цветан Цветанов си отива - четем написаното в медиите. Нямам друга вътрешна информация“, каза още Корнелия Нинова.

Бойко Борисов казва, че е създал партията си, за да се бори с корупцията. След 10 години управление корупцията му пребори партията, каза още лидерът на БСП.

„Единият си отива, Борисов „реже“ едната глава, идва друг“, коментира тя. „Мозъкът е Бойко Борисов, докато той управлява, няма как нещо да бъде променено“, заяви Корнелия Нинова.

„Следващите дни ще представим разработка за приетите по време на кабинета „Борисов 3“ лобистки закони - колко такива закони са приети, в чий интерес и за колко пари“, обяви лидерът на левицата.

Няма да влизаме в парламента за гласуване на промени в кабинета, заяви Корнелия Нинова в отговор на питане дали левицата в залата за гласуването на правосъдния министър Цецка Цачева, предаде Агенция „Фокус“.

Попитана дали БСП не „проспа“ спорен избор за подуправител на БНБ, Нинова посочи: „Един от аргументите ни да напуснем парламента беше, че не искаме да легитимираме това мнозинство. Не искаме да участваме в този задкулисен сговор между ГЕРБ и ДПС. Оставаме на същата позиция“.

„Не бихме влезли и гласували едно или друго кадрово назначение. Мисля, че времето, което изтече от излизането ни до днес убеди и най-големите ни скептици, че ходът ни е правилен“, коментира тя. „Всеки ден, всяка седмица те дават доказателства, че това мнозинство е изчерпано, и като законодателство, и морално, и политически“, заяви Корнелия Нинова.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев