АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПУТИН В КРИМ: ОНЕЗИ, КОИТО НАЛОЖИХА САНКЦИИ, НЕ РАЗБИРАТ ПРИНЦИПА НА ДЕМОКРАЦИЯТА

Руският президент Владимир Путин в Крим
18.03.2019 / 20:59

Много хора по света и в Европа не признават присъединяването на Крим и Севастопол към Русия и говорят за анексия, но те пренебрегват факта, че жителите на Крим решиха след референдум да влязат в състава на Руската федерация, за което са наказани със санкции. Това заяви днес руският президент Владимир Путин в Симферопол по време на среща с делегация френски политици, оглавявана от председателя на дружеството "Френско-руски диалог" Тиери Мариани, предаде ТАСС.

Според Путин ако някой смята, че Крим е анексиран от Русия, то тогава населението на полуострова не носи отговорност за това и по тази причина не бива да му бъдат налагани санкции. "А ако са гласували в референдум, тогава трябва да признаем, че най-важният принцип на демокрацията е волеизявлението. Те направиха това и също е невъзможно да бъдат наказвани за това", заяви руският президент. По думите му онези, които "правят всичко това, не разбират самия принцип на демокрацията".

Пред френските политици Путин заяви, че Русия и Франция трябва да преодолеят разделящите ги бариери, за да обединят сили в борбата с тероризма и да си сътрудничат в икономиката и екологията. Той обеща, че ако ЕС снеме ограниченията срещу Русия в областта на селското стопанство, то Русия ще отмени своите ответни санкции.

Целта на терористичния акт срещу мюсюлмани в Нова Зеландия бе да дестабилизира положението в страната. Русия ще направи всичко, за да не допусне такова нещо, заяви президентът Владимир Путин, цитиран от ТАСС, на среща с обществеността в Крим и Севастопол.

"Ние, разбира се, скърбим за жертвите на този ужасяващ атентат в Нова Зеландия, целта на който несъмнено е да взриви обстановката в страната. Ще направим всичко, което зависи от нас, за да не допуснем подобно нещо", каза Путин.

Руският президент съобщи, че е поканил турския си колега Реджеп Тайип Ердоган за откриването на строящата се в Крим голяма джамия. "Вече поканих президента на Турция Ердоган. Той знае за това и доколкото разбирам се отнася много положително към това предложение. Ще видим какво ще стане, дали ще има време и възможност да дойде", каза Путин. Очаква се строителството на джамията да приключи през август-септември тази година.

Руският президент каза още, че неговата страна трябва да оказва силна подкрепа за християните в Близкия изток, които според него живеят "в много трудни условия", и изрази надежда, че ОССЕ ще помогне за намирането на изход от кризата в югоизтока на Украйна, предаде ТАСС.

 
 

Copyright © 2008-2021 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев