АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

ПРАВИТЕЛСТВОТО ПРИЕМА СТРАТЕГИЯ ЗА АКТИВЕН ЖИВОТ НА ВЪЗРАСТНИТЕ ХОРА

Министерски съвет
13.03.2019 / 07:53

Национална стратегия за активен живот на възрастните хора в България до 2030 та година ще приеме на редовното си заседание правителството днес. В документа се залагат мерки, които да повишат продължителността на живота и да ограничат ефектите от демографската криза.

Стратегията предвижда въвеждане на индекс за активен живот на възрастните хора. Ще се разгледа и доклад на министъра на финансите за създаване на изнесен център за споделени услуги на Световната банка в София. Ще се промени и постановлението за заплатите в бюджетните организации и дейности. Така ще се сложи таван на възнагражденията на органите на местната власт - не повече от заплатата на министър. Заплатите на шефовете на регулаторни комисии и държавни изпълнителни агенции също ще се регулират според степента на натовареност и отговорността и числеността на персонала, а решенията за конкретните размери ще се одобряват от Съвета по административна реформа към правителството. За шефовете на Агенция "Пътна инфраструктура", фонд "Земеделие" и Агенцията за безопасност на храните заплатите на ръководителите ще се определят от ресорните министри.

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев