АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ВСИЧКИ ЛЕКАРИ ОТ ОЧНАТА БОЛНИЦА ВЪВ ВАРНА ПОДАВАТ ОСТАВКИ

Специализираната болница по очни болести във Варна
11.03.2019 / 17:25

Всички лекари и медицински сестри от Специализираната болница по очни болести във Варна са подали предизвестие за напускане. Причина е тежкото състояние, в което се намира базата на лечебното заведение.

Медицинските специалисти са решени да напуснат окончателно в Деня на здравния работник - 7 април, ако до тази дата не бъдат осигурени поне 1,3 млн. лева, които са необходими за спешни ремонти в болницата.

Задълженията на очната болница към края на миналата година са над 400 000 лева.

В края на януари общинските съветници гласуваха да бъде отпусната помощ от 93 000 лева от бюджета на общината за 2019 г., за да бъдат покрити част от задълженията, с което обаче отново не се стига до решение за материалната база на лечебното заведение.

Според медиците един от вариантите е болницата да премине към Медицинския университет във Варна, което се очаква да подобри материалната база. Такова предложение е внесено и в Общинския съвет.

Управителят на болницата д-р Руслан Тошев обаче смята, че подобренията в базата на болницата, от каквито тя действително се нуждае, могат да се направят с финансиране от собственика ѝ - Община Варна, без да се стига до преструктуриране.

Източник: offnews.bg

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев