АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЗАПОЧВА ОФИЦИАЛНАТА ЧАСТ ОТ ПОСЕЩЕНИЕТО НА СТОЛТЕНБЕРГ В БЪЛГАРИЯ

Йенс Столтенберг и  Бойко Борисов
01.03.2019 / 08:07

Той пристигна в София по покана на премиера Бойко Борисов. Макар и предварителни теми при подобни събития да не се оповестяват, формулираните теми дават насоки за евентуални разговори. Наскоро премиерът Бойко Борисов посочи, че заради конфликта Русия - Украйна регионът на Черно море никак няма да бъде спокоен, а министърът на отбраната Красимир Каракачанов отбеляза, че има достатъчно присъствие на натовски кораби под формата на участие в учения. В България темата за повече присъствие на НАТО в Черно море не се обсъжда, свидетелства министърът на отбраната Красимир Каракачанов и наблегна на факта, че и сега страната ни участва със съвместните си съоръжения и тренировки.

Купуването на новите изтребители също е възможна тема за обсъждане в рамките на поетия от България ангажимент за охрана на натовското въздушно пространство.

Българската страна очаква генералният секретар на НАТО да изкаже и благодарност на България за поетия ангажимент за нарастване на военния си бюджет до 2 процента от брутния вътрешен продукт до 2024 година, както и да информира премиера и министъра на отбраната за това какъв е евентуалния дневен ред на НАТО, свързан с трансформацията.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев