АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ГЕРБ И ПАТРИОТИТЕ ОТХВЪРЛЯТ ВЕТОТО ВЪРХУ ИЗБОРНИЯ КОДЕКС

ГЕРБ И ПАТРИОТИ
28.02.2019 / 13:08

От вчерашните разговори стигаме до единно решение да бъде отхвърлено ветото на президента. Това заяви Цветан Цветанов пред журналисти в парламента.

Той подчерта, че твърденията на президента, че няма съдебен контрол, не отговарят на истината. По думите му съдебният контрол остава и дори става много по-добър.

Цялата процедура, която се прилага по съдебния контрол, е същата, която се прилага и при актове, издадени от областния управител в дадена област, заяви Цветанов. ЦИК не се произнася, защото с 2/3 е блокирана тази възможност и не се изпълнява съдебното решение. Единствената институция, която може да каже дали едно решение е законосъобразно това е българският съд, отбеляза Цветанов.

Председателят на ПГ на ГЕРБ призова да не се правят спекулации с темата за ограничаване на права.

Може би ще трябва да изпратим стенограмата от правната комисия на президента и неговия екип, за да се запознаят не с аргументите на политиците, а на представените на съда. Така Цветанов коментира мотивите, които е изложил във ветото си президента.

Ние не искаме да се правят внушения и манипулации, че някои иска да ограничи изборни права, посочи Цветанов. По думите му всичко е една политическа спекулация.

Цветанов не пропусна да отбележи по отношение на напускането на пленарна зала от страна на депутатите от БСП, че когато не идваш на работа и не изпълняваш дейността, за която си избран, няма как да получиш обществена подкрепа или съответната изборна победа.

Той е категоричен, че политика на инат не се прави. Според него в момента начинът, който имат на работа, е много по-комфортен.

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров изтъкна, че отхвърлянето на ветото на президента не е опит за конфронтация. "Аз съм сигурен, че Румен Радев е имал благородни намерения", заяви Сидеров, но по думите му екипът на президента го е подвел, тъй като мотивите не са изпипани.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев