АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

НС ОБСЪЖДА ОТЧЕТА НА НЗОК И УДЪЛЖАВАНЕ СРОКА ЗА ВНАСЯНЕ НА ЕДИНЕН ЗАКОН ЗА ЗЕМЕДЕЛСКАТА СОБСТВЕНОСТ

Народно събрание
27.02.2019 / 10:08

Народното събрание ще обсъди годишния отчет за дейността на Националната здравноосигурителна каса за 2017 г., внесен в Народното събрание в края на юни миналата година.

В него като траен показател се очертава нарастването на разходите за лекарствени продукти заради навлизането на нови скъпи молекули, както и на ежегодното нарастване на броя на здравноосигурените лица, които са се обърнали към системата.

В отсъствието на левицата управляващите ще гласуват удължаване на срока за внасяне на единен закон за собствеността, поземлените отношения и опазването на земеделските земи.

ГЕРБ предлага срокът за единен законодателен акт, уреждащ обществените отношения в земеползването, да бъде удължен от 28-и февруари до 31-ви декември. С този проект на решение внасянето на нов закон ще се отложи за втори път.

Първоначално по проект на решение на БСП единен закон трябваше да се внесе до средата на октомври миналата година. Впоследствие решението беше изменено до 28-и февруари.

От ГЕРБ обосновават необходимото ново отлагане с постъпили редица противоречиви становища от граждани и браншови организации по проекта за закон, който е в етап на обществено обсъждане.

В дневния ред на парламента са и промени в състава на постоянни комисии, като съпредседателят на "Обединени патриоти" Валери Симеонов се предлага да бъде избран за член на Комисията по икономическа политика и туризъм.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев