АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

КОРНЕЛИЯ НИНОВА ИЗРАЗИ ОПАСЕНИЯ ЗА ЧЕСТНОСТТА НА ИЗБОРИТЕ У НАС ПРЕД ПОСЛАНИЦИТЕ ОТ ЕС

Среща
26.02.2019 / 15:20

Председателят на БСП Корнелия Нинова проведе работна среща с посланиците на страните–членки на ЕС, акредитирани в България. На срещата бе представена приетата от БСП платформа за предстоящите европейски избори ‘’Визия за Европа’’ и залегналите в нея приоритети за развитие на Европейския съюз.

Корнелия Нинова изложи пред представителите на дипломатическия корпус приетите изменения в Изборния кодекс, които ограничават правата на българските граждани и нарушават основни демократични принципи в изборния процес, аргументите на БСП за напускане на парламента и изрази опасения за честността на изборите.

На срещата с европейските дипломати бе представена и дейността на Елена Йончева по разкриване на корупционни практики по висшите етажи на властта и стартиралия политически процес срещу нея, целящ да ограничи свободата на словото и да спре разследването на злоупотреби с публични средства.

В срещата участваха Деница Златева, заместник-председател на НС на БСП, Крум Зарков и Георги Свиленски – заместник-председатели на ПГ на "БСП за България", Кристиан Вигенин, секретар на ПГ на "БСП за България", Елена Йончева, говорител на ПГ на "БСП за България" и депутатът Пенчо Милков.

 
 

Copyright © 2008-2021 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев