АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПРОТЕСТИ В РУМЪНИЯ, ХИЛЯДИ В ПОДКРЕПА НА НЕЗАВИСИМОСТТА НА МАГИСТРАТИТЕ

Протести
25.02.2019 / 15:32

Румънци от цялата страна излязоха на улицата, за да подкрепят магистратите, посочва информационният сайт Зиаре по повод снощния протест в Букурещ и други големи градове на страната. След като в петък магистратите организираха безпрецедентен протест, за да отхвърлят злоупотребите в две постановления, одобрени от правителството, в неделя вечерта румънците се присъединиха към тях.

В Букурещ, Клуж, Сибиу, Яш, Арад, Бузъу и Тимишоара хиляди скандираха послания в подкрепа на магистратите, чиято независимост е застрашена от постановленията, изготвени от министъра на правосъдието Тудорел Тоадер, посочва Зиаре.

От жандармерията съобщиха, че на четири лица е била наложена глоба в общ размер от 5000 леи (2055 лв.) за "нарушаване на общественото спокойствие, хвърляне на предмети, които замърсяват, и създаване на група за действия срещу обществения ред".

Във вторник миналата седмица седем души бяха отведени в полицията, след като хвърляха камъни и боя по сградата на министерството на правосъдието, припомня агенцията.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев