АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

НИНОВА: НЯМА ДА ВЗИМАМЕ ПАРИ И ДА СЕ ВОЗИМ НА СЛУЖЕБНИ КОЛИ, ДОКАТО СМЕ ИЗВЪН ПАРЛАМЕНТА!

Корнелия Нинова
20.02.2019 / 15:50

Няма да взимаме пари, няма да се возим на служебни коли, докато сме извън парламента! Това заяви пред медиите на пресконференция лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя подчерта, че решението червените депутати да напуснат парламента е взето от Националния съвет на партията и пак пленумът трябва да реши те да се върнат в пленарната зала, съобщава "Епицентър".

Управляващите сътвориха законодателен хаос с Изборния кодекс, категорична бе лидерът на БСП. Нинова припомни, че в хода на дебатите - първо в правната комисия, а след това и в пленарната зала миналия четвъртък, социалистите са предупреждавали да не се пипа преференцията. Но аргументите им не са били чути. Едва след възмущението, което предизвикаха промените в кодекса, се стигна до намеса на премиера и обещание за обрат. Но последва намерение от страна на ГЕРБ да разгледат промени в Изборния кодекс преди да има вето на президента или обнародване. От ГЕРБ не се съобразиха с мнението на юристите, че това е против закона, припомни Нинова. И попита риторично представителите на медиите - как да коментирам, като не знам какво ще решат до довечера?

„Както знаете, днес има протест на фармацевтите и стотици аптеки в страната са затворени. Изпълнителното бюро на БСП проведохме среща с Националната аптечна камара по тяхно желание тук в сградата на „Позитано“ 20. За да няма спекулации и фалшиви новини, че БСП яха протестите, всички наши обсъждания се базират на споразумение за сътрудничество“, заяви още Корнелия Нинова. Отново политика в подкрепа на олигарсите и големите и убиване на малкия бизнес! Направиха пълен хаос, както с всичко друго, бе изводът й. Социалистите настояват за аптечна карта, за да имат достъп до лекарства всички граждани.

Настояваме за единни държавни цени, продължи Корнелия Нинова и посочи, че такива има в Австрия, Германия, Гърция и други държави от ЕС. Трябва да се удължи срокът за въвеждане на новите мерки в аптеките, да има единен софтуер и разходите да са за сметка на производителите на лекарства, категорична е Корнелия Нинова.

„Проблемите имат решения. Обсъдихме всичко в детайли. Краткосрочни и дългосрочни мерки. Първо обединихме се в мнението, че трябва да се удължи срокът, за да се въведат тези мерки в аптеките. По информация на камарата тези мерки не са започнали още в редица европейски държави. Нито Германия, нито Франция, нито Норвегия са започнали с тези мерки. Полша, Чехия, Унгария и Словакия даже не са подписали споразумението за присъединяване. Имаме основание да поискаме удължаване на срока. Да се изпълни регламента и разходите, които трябва да направят аптеките, да бъдат за сметка на производителите на лекарства“, заяви Нинова и добави, че е не е необходимо да се правят четири различни софтуера, а един. „Знаем докъде стигнаха успехите на електронното управление“, подчерта лидерът на БСП.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев