АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

АЛЕКСАНДЪР СИМОВ: БСП НЕ УЧАСТВА В ПОЛИТИЧЕСКИ ДОГОВОРКИ

Александър Симов
19.02.2019 / 09:50

„Гарантирам само едно, ние в БСП го знаем по най-трудния, най-тежкия, най-автентичния начин – не участваме в политически договорки. Правим това, което смятаме за правилно. Поведението на останалите политически партии е техен проблем. За нас в момента най-важното е да демонстрираме, че в парламента има сила, която ще се противопоставя с всякакви средства на всички опити за беззаконие”. Това коментира народният представител от БСП Александър Симов в предаването „Здравей, България” по Нова телевизия.

Относно евентуална коалиция на БСП с АБВ, Симов заяви, че това е несериозно. „Да се коалираш със самия себе си, това е като въображаем приятел. При това АБВ успешно се е свело до трима или четирима души”, каза той.

Според него към този момент въпросът с кого ще се коалира БСП след евроизборите не е важен. „За БСП най-важните въпроси са два – да се представи добре на изборите и да направи така, че изборите да бъдат честни - да се проведат по ясни и демократични правила”, заяви още депутатът от БСП.

„Решихме, че БСП ще се яви на евроизборите във формата, в която е в момента – „БСП за България”. До европейските избори има още много време, много неща могат да се променят. Заради това, въпросът с кого ще управлява БСП можем да го поставим след предсрочни парламентарни избори, когато видим резултатите. Дотогава за мен е важно БСП да е изразител на интересите на гражданите”, коментира депутатът от левицата.

Относно факта, че в момента БСП са извън парламента, Александър Симов посочи: „Ние сме извън парламента, за да спасим българския парламентаризъм, който беше подложен на чудовищна гавра. Сега извън парламента имаме възможност да говорим с гражданите и ще търсим за контакт всякакви граждански организации и политически организации, които искат да говорят с нас по тази тема. Ние сме обединени само около едно нещо – изборите да бъдат автентични”.

 
 

Copyright © 2008-2021 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев