АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БСП НАПУСКА ПАРЛАМЕНТА

Корнелия Нинова
17.02.2019 / 21:19

БСП напуска парламента. Това реши днес Националният съвет на партията.

В началото на партийния форум лидерът Корнелия Нинова призова левицата да напусне българското Народно събрание с аргументите, че законодателният орган се ползва едва с 8 процента доверие, налице е тежък лобизъм в интерес на фирми и олигарси и се правят задкулисни партийни договорки.

74 от членовете на пленума са подкрепили предложението на Нинова, 33-ма са гласували "против", а трима са се въздържали.

Корнелия Нинова постави условия към управляващите като избор на нов състав на Централната избирателна комисия, отмяна на всички решения, приети на среднощното парламентарно заседание с промените в Изборния кодекс; връщане на преференцията; машинното гласуване и правата на гражданите за касационна жалба.

Пред делегатите на Националния съвет Нинова подчерта, че социалистите не са в изолация.

"Защото моментът в България е изключително важен. Виждате какво недоволство има от тези решения, които не касаят една или друга партия", каза лидерът на БСП.

Партия АБВ предлага на БСП подготовка на широка лява коалиция

Лидерът на партията на европейските социалисти Сергей Станишев е на мнение, че трябва да се подхожда внимателно към подобни предложения:

"Те отцепиха гласове от БСП, демотивираха много хора и три месеца по-късно влезнаха в управление с ГЕРБ, правете си изводите".

Георги Божинов от Националния съвет на БСП обяви, че партията се нуждае от коалиционна стратегия.

"Трябва да започне работа със субекти, които съществуват политически, такива, в които се формират центрове на обществено мнение, и да се прави широка политическа алтернатива на днешното статукво".

Депутатът от БСП Филип Попов:

"Хубаво, че има такива желания, но не само от АБВ, от редица други извънпарламентарно представени партии, коалиции, движения. Има желание да влязат в коалиция с БСП, което показва, че сме на правилния път".

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев