АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БИВШ ДИРЕКТОР НА ЦСБОП: СЛУЧАЯТ "ГЕБРЕВ" Е ПРЕДИЗБОРЕН ХОД В ПОЛЗА НА СТАТУКВОТО

Тихомир Стойчев
14.02.2019 / 08:11

Случаят "Гебрев" е предизборен ход в полза на статуквото, заяви пред БНР Тихомир Стойчев – бивш директор на Централната служба за борба с организираната престъпност.

„Хората в сегашната власт много добре знаят какво се е случвало през годините. Няма какво ново да излезе по случая. Не съм убеден дали Великобритания ще стигне до нещо съществено, освен това, което вече пуснаха в пространството“, коментира той в предаването „Преди всички“. Според него е съвпадение това, че Федетов е бил в България, когато на Гебрев му е станало лошо.

„Става въпрос за милиарди в тези бизнеси, включително в България, които са навън и които през офшорни фирми сега управляват икономиката на държавата и политиката. В същото време ние си играем на отравяне на разни зрънца от върха на айсберга“, коментира Тихомир Стойчев.

Той припомни, че и преди и след 1989 г. е имало криминален пазар на стоки и услуги:

„От българската система се възползват и чужди фирми. част от лицата, подобни на тези, които сега оскандаляват пространството, са работили и в тогавашните условия, а след 10 ноември започват да работят в съвсем други пазарни условия. Това им позволява безконтролно да се включват в някои нови сделки и позиционирания. Тези хора винаги са знаели, че стъпват по тънък лед, на рискови пазари. … Някогашните държавни и партийни елити не са могли да се възползват в старата система по този начин да капитализират позиции. В новите условия, когато социалната държава вече не съществува и когато тя не се намесва в тези пазари, за да ги регулира, контролира и гарантира, че всичко като свръхпечалби ще отиде към фиска на държавата, днес избуяват частни интереси, включително в най-високите нива на политическите елити. Това е голяма геополитическа игра“.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев