АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ДОЦ. МИХАИЛ ИВАНОВ: ПРОБЛЕМЪТ НЕ Е В РОМСКИЯ ЕТНОС, А В БЕДНОСТТА И МИЗЕРИЯТА

Михаил Иванов
12.02.2019 / 09:49

Няма сериозен подход за намиране на решение на проблемите и това ще доведе до тяхното задълбочаване, каза пред БНР доц. Михаил Иванов - експерт по етническите въпроси

Според него вицепремиерът Красимир Каракачанов, който предложи концепция за интеграция на ромите, не е запознат с проблема:

"Има страх от нещо, което не разбираш, което виждаш, че е много трудно да го решаваш. Между другото ножът е опрял до кокала, ако така продължават нещата - ще се задълбочават. Ако искаме да постигнем равенство, трябва да предприемаме специални мерки към определени групи. Господин Каракачанов и неговият екип просто не са достатъчно образовани. Чувствам, че има някакъв напредък. Вече може би това, което са написали, представлява една курсова работа - не за двойка, а за три, три и половина, но те много неща не знаят, нека да се запознаят", коментира той в интервю за предаването “Преди всички“.

Според него има и “експлоатация на проблема, това са територии, които дават евтини гласове. Част от това население е ангажирано и в сивата икономика“.

Доц. Иванов коментира и перспективата проблемът да няма реално решение заради интереса, който има от него:

“Това означава, че нас цял живот ще ни управляват мутри и олигарси, които ще експлоатират тези хора, за да могат да се държат на власт".

По думите му, в продължение на години наред не се подхожда сериозно към този комплекс от проблеми - "натрупа се един много деструктивен потенциал в тези територии. Става дума за една голяма група от млади хора в трудоспособна възраст, които обаче са тотално неграмотни и неподготвени за живота".

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев