АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ДОНЧЕВ: БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА Е ГОТОВА ЗА ЗЛОВРЕДНИ КИБЕРАТАКИ

Томислав Дончев
11.02.2019 / 12:25

България трябва да е готова за зловредни кибератаки, заяви вицепремиерът Томислав Дончев, който през последните години отговаря за изборния процес.

По думите на Дончев такава готовност трябва да има винаги. Той припомни, че през 2015 г., по време на изборния процес в България, е била осъществена "мощна кибератака".

Вицепремиерът коментира и друга актуална тема, свързана с изборите, а именно споровете между управляващи и опозиция за състава на ЦИК. Според Дончев каквото и решение да бъде взето, това трябва да стане с ясно законодателно решение, което или да избере нова ЦИК, или да удължи мандата на сегашната.

Той е свидетел по делото срещу бившия здравен министър Петър Москов за ваксините от Турция.

Днес показания по делото срещу Петър Москов за бартера с турските ваксини дава и финансовият министър Владислав Горанов, както и двама бивши министри от кабинета "Борисов 2" - Московски и Лукарски. Показания трябваше да даде и премиерът Бойко Борисов, защото става дума за решение, взето на Министерски съвет, но заради спешната среща с посланика на Великобритания Борисов не успя да дойде на разпита.

 
 

Copyright © 2008-2021 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев