АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БОИЛ БАНОВ: ПРЕМИЕРЪТ МИ КАЗА ДА НЕ СЕ ПРЕДАВАМ

Боил Банов
31.01.2019 / 09:50

„Тези хора са схемаджии и изнудвачи! Една малка организирана престъпна група… Един работи вътре в администрацията, други – отвън. И така печелят проекти”. Това каза министърът на културата Боил Банов в коментар на скандала със записите, разпространени в сряда от депутата от БСП Елена Йончева. Чрез тях левицата обвини Банов в корупция. Социалистите твърдят, че той е ощетил държавата с около 700 хил. лева, спестявайки неустойката, която фирмата изпълнител на проекта за Ларгото трябвало да плати на държавата за забавяне. "Декларирал съм на премиера, че във всеки един момент може да се тълкува, че съм подал оставката си", заяви Банов в ефира на Нова телевизия. Борисов му казал да не се предава.

Боил Банов каза, че въпросните хора, които събирали записи, за да рекетират с тях, се казват Ангел Ангелов и Иво Костов. Ангелов преди бил директор на Дирекция „Европейски програми и проекти” в Министерството на културата, а Костов е посредник, консултиращ изпълнителите на проекти. Въпросните хора в момента действали в Министерството на образованието, каза Банов.

„При мен действат през трети лица. Изпращат ги, за да ми кажат, че ако не направя нещо, което искат, ще ме съсипят, ще ме унищожат, ще ми разгонят фамилията”, обясни Банов.

Той бе категоричен, че разпространеният от БСП запис е „подправен, нагласен и тенденциозен”.

„Това е страшна, непроверена помия: хванаха едни изнудвачи, взеха от тях една помия и ми я блъснаха на мен. Инфантилна стратегия”, коментира още министърът. И допълни, че цялата информация, която има по казуса, ще предаде на прокуратурата.

Жална ни майка, ако така ще печелят избори и ще управляват! Жална ни майка на всичките, каза развълнувано Банов.

И попита дали Елена Йончева е познавала тези изнудвачи.

И разви тезата, че от БСП са направили "тази глупост" срещу него, за да спрат еуфорията, възникнала, след като той е откупил на търга във Виена портрет на княз Александър Батенберг.

 
 

Copyright © 2008-2021 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев