АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

КМЕТЪТ НА ОБЩИНА СЛИВЕН СТЕФАН РАДЕВ ОЧАКВА ОБЯВЯВАНЕ НА ГРИПНА ЕПИДЕМИЯ

Среща
22.01.2019 / 17:58

Процентът на заболеваемост в Сливенска област обсъдиха днес кметът Стефан Радев и директорът на Регионална здравна инспекция – Сливен. В срещата участваха зам. кметът Пепа Чиликова и директорът на Дирекция „Надзор на заразните болести“ д-р Даниела Калева.

Решението за обявяване на грипна епидемия се взема на база медицински показатели. Тук водеща е оценката на епидемиолозите и инфекционистите. Това коментира д-р Балулова във връзка с повишаването на случаите с респираторни заболявания и грип в Сливенска област. Тя сподели и затрудненията, които здравната инспекция среща при регистрирането на заболяемостта, тъй като малък процент от населението се обръща към личния си лекар или посещава болнично заведение.

По време на разговора стана ясно, че е създадена организация във всички многопрофилни болници в областта, както и снабдяването на аптеките с необходимите противувирусни препарати.

Общинското ръководство и РЗИ – Сливен апелират и препоръчват на гражданите при първи симптоми на неразположение, да се обърнат към личния си лекар, или да посетят най-близката болница. По този начин могат да бъдат избегнати усложненията, които ще настъпят на по-късен етап. Това би било от полза също и за точната регистрация на броя заболявания.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев