АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

МАРЕШКИ: ИЗБОРЪТ НА F-16 Е НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ГРАБЕЖ В ЦЕЛИЯ ПРЕХОД

Веселин Марешки
17.01.2019 / 11:29

Ние от „Воля” сме последователни, оценили сме, че изборът на нови изтребители за армията в момента е най-големият грабеж в целия преход, може би и в цялата история на България, грабеж на български пари, изкарани от българските граждани, които ще се харчат за ненужни железа. Това каза в предаването „Тази сутрин” по бТВ лидерът на партия „Воля” Веселин Марешки.

"За да дадем 2 процента, когато те са били 1 процент за отбрана, този един процент управляващите казват, той идва от въздуха. Той не идва от въздуха, ние го вземаме от пенсиите, здравеопазването и от полицаите и го даваме за самолетите, това е тяхната лъжа", изтъкна Веселин Марешки. "Когато не гласувахме за тази сделка, ние защитихме българския интерес, а не някакви чужди интереси", добави той.

Според лидера на „Воля” вчера по време на дебатите са станали ясни няколко неща - лобизмът на БСП за "Грипен", защото те са казали, че са „за” превъоръжаването на армията, но с тези самолети, а са против, ако самолетите са F-16.

Също така, според Марешки, е излязла наяве коалицията между ВМРО и ДПС, за която той говори от дълго време. Според него правителството ще закупи F-16, за да оцелее.

"Още през декември 2017 г. в речта на Борисов стана ясно, че осемте "Кугър"-а не летят. Така ще стане и с F-16, те ще си останат паметници, тъй като издръжката за тях е по-скъпа, отколкото може да си позволи държавата", коментира лидерът на "Воля".

Парламентът одобри правителството да преговаря със САЩ за F-16 с гласовете на ДПС. Патриотите бяха разделени при гласуването – 14 гласуваха "против”, а 11 – "за”. Проекторешението бе прието с гласовете на 130 народни представители, 84 бяха "против" и нито един "въздържал се".

 
 

Copyright © 2008-2021 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев