АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЕКСДЕПУТАТЪТ ЖИВКО МАРТИНОВ ОТИВА НА СЪД ЗА „СУДЖУКГЕЙТ“

 Бившият депутат от ГЕРБ Живко Мартинов
11.01.2019 / 12:57

От специализираната прокуратура съобщиха, че в най-кратки срокове в Специализирания наказателен съд ще бъдат внесени обвинителните актове срещу бившия народен представител от ГЕРБ Живко Мартинов и срещу настоящия депутат от ДПС Димитър Аврамов.

Мартинов, който стана популярен като Живко Суджука, отива на съд за изнудване.

В съобщението, че разследването по т.нар. Суджукгейт срещу него приключва, спецпрокуратурата цитира негови закани към добрички бизнесмен. Една от тях - "Ако не ми доставиш суджука, ще те съсипя. Ще имаш големи проблеми, защото съм те вкарал в списъка на фирми, които трябва да дават. И ако не се случи това нещо, ще ти изпратя данъчните да ти разбият бизнеса. Когато реша, ще те вкарам в ареста. Гледай да не стане грешка със суджука, защото ако не му хареса, си свършил“.

Адресат е производител на месо, който дал на Мартинов 4 тона суджук. Ексдепутатът му казал, че ги иска от името на Бойко Борисов, но по уверения лично на главния прокурор колбаси до премиера не са стигали. Същото декларира преди време и самият Борисов.

Заедно с Живко Мартинов на съд отиват и бивша шефка на Областната дирекция по безопасност на храните в Добрич, ексначалник на местната полиция и хотелиер.

Димитър Аврамов - сега депутат от ДПС, в предишното Народно събрание също беше от листата на ГЕРБ. Той е обвиняем за търговия с влияние, а случаят, за който отива на съд, е от 2012 година.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев