АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЗИМНА ОБСТАНОВКА В ОБЩИНАТА

Зима в Сливен
10.01.2019 / 11:44

Снеговалежът през изтеклото денонощие е обхванал територията на цялата община. В равнинната част снежната покривка е около 10 сантиметра, в планинската част е над 15 сантиметра, като в района на село Градско тя е 45 см. Навсякъде в населените места има ток, вода и провизии от първа необходимост.

Пътищата и улиците в града са проходими при зимни условия. Дружествата, ангажирани с почистването в града и по общинските пътища работят.

По десет направления е насочена техника за обработка и зимно поддържане на общинската пътна мрежа, до границите на съседните общини. Във връзка с това, от Общината предупреждават, до обяд да не се предприема пътуване по направлението през Карандила, за да не се пречи на снегопочистващата техника да работи.

Поддържа се постоянен обмен на информация с всички кметове на населените места.

В града се работи по главните артерии за осигуряване на обществения транспорт, входните и изходните части на града, достъпа до здравните заведения и други обществено значими институции, спирки и мостове. Няма сигнали за закъсали превозни средства, общественият транспорт се движи нормално.

Общинската администрация апелира гражданите и гостите на общината да се съобразява със зимната обстановка, да предприемат пътуване с напълно осигурено и надеждно оборудване.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев