АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

ПУТИН РАЗКРИТИКУВА САЩ ЗА ДОГОВОРА ЗА РАКЕТИТЕ

Президентът на Руската федерация Владимир Путин
18.12.2018 / 19:06

Руският президент Владимир Путин разкритикува решението на Съединените щати да напуснат Договора за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег. Същевременно той изрази готовност за предоговаряне на документа, включително с участието на трети страни.

САЩ използват недоказаните си обвинения срещу Русия в нарушаване на договора като предлог за едностранното си излизане от него, при положение че самите те отдавна не го спазват. Това каза Владимир Путин на разширено заседание в министерството на отбраната.

"Разполагането на системите за морско базиране „Иджис“ в Румъния и в Полша в близко време е пряко нарушение на договора, защото тези установки могат да се използват и се използват в морето за изстрелване на ракети от такъв тип“, каза Путин.

Путин подчерта, че действията на Съединените щати принуждават Русия да предприеме ответни мерки за сигурността си, като в същото време добави:

"С този договор има определени трудности. В него не участват други страни, които притежават ракети със среден и малък обсег. Но какво пречи да започнем преговори за присъединяването им към действащото споразумение? Или да започнем преговори по параметрите на нов договор“, заяви Владимир Путин.

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев