АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

ВЛАДИМИР ПУТИН: НЯМА ДА УЧАСТВАМ В ПРЕДИЗБОРНАТА КАМПАНИЯ НА ПОРОШЕНКО

Президентът на Русия Владимир Путин
05.12.2018 / 18:15

Президентът на Русия Владимир Путин за пръв път коментира изявленията на Петро Порошенко, че се е опитвал да се чуе по телефона с него, но при всеки опит е получавал отказ от Кремъл. Според Путин, той няма намерение да участва в предизборната кампания на Порошенко, предават руските медии.

Путин: Няма да участвам в предизборната кампания на Порошенко

Именно като предизборни действия руският лидер разглежда последните стъпки на украинския президент, включително провокацията край Керченския пролив и въвеждането на военно положение в 10 региона на Украйна.

"Работата не е в това, че аз не искам да говоря с Петро Алексеевич. Аз просто не искам да взимам участие в неговата предизборна кампания", коментира Путин.

Според него Порошенко нарочно създава кризисни ситуации, прехвърля отговорността на Руската федерация, а след това се опитва да демонстрира, че успешно разрешава възникналите проблеми.

"Това е доста семпла комбинация, а аз в такива комбинации не искам и няма да участвам", категоричен бе Путин.

В своите многобройни интервюта в последно време Порошенко нееднократно твърдеше, че се е опитвал да се чуе с руския президент. Отказът на Владимир Путин да води телефонни преговори с него Порошенко обявяваше за "отказ от опити да се намали напрежението".

С поведението си руският лидер дава да се разбере, че не възнамерява да си говори с откровени марионетки на Запада, коментират в руските медии.

Президентските избори в Украйна трябва да се състоят на 31 март, освен ако не бъде удължено военното положение, въведено от Порошенко. Самият Порошенко по-рано заяви, че "отлагането на изборите е в интерес на Путин". Той обаче така и не успя да обясни в какво се изразява този "интерес".

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев