АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

АРЕСТИ В СОФИЯ И КАЗАНЛЪШКО ЗАРАДИ НЕЗАКОННИ АРСЕНАЛИ

Оръжие / Снимка: Канна Рачева, бТВ
05.12.2018 / 18:10

Автомати „Калашников”, пистолети и огромно количество боеприпаси и барут са били открити при спецакция на ГДБОП в столицата. Арсеналът с рекордни размери е бил намерен в гараж близо до парк „Гео Милев”. Ползвателят е в ареста.

Междувременно в казанлъшкото село Хаджи Димово и в Габарево най-малко петима бяха задържани заради друга голяма незаконна оръжейна пратка и изработка на фалшиви документи. Според антимафиотите единственото възможно предназначение на оръжията е тероризъм.

В София

Стар познайник на полицията е притежателят на незаконния оръжеен склад в подземен гараж в столицата. Ивайло Попов беше осъден на първа инстанция на 3 г. затвор, след като пред 2016 г. беше спряна контрабандна пратка с 50 картечни пистолета „Узи”.

Този път обаче ударът на антимафиотите е още по-впечатляващ – 65 автомата „Калашников”, 37 „Скорпион”, 43 пистолета, 2 сандъка със запалки за гранати, 487 цеви, 2 пушки помпи, 14 дръжки със спусък за РПГ и 50 000 патрона. Намерени са и 8 кг черен барут. „При евентуално възпламеняване, според специалистите, на мястото на блока е щяло да остане само дупка”, отбеляза зам.-главният прокурор Иван Гешев.

„Лицето е с прехвърлени фирми на негови роднини и няма нищо общо с търговията с оръжие”, отбеляза началникът на ГДБОП Ивайло Спиридонов.

В Казанлъшко

Друга мащабна акция е била проведена вчера в Казанлъшко. В бус са намерени 17 автомата „Калашников” и 15 пистолета, като всички оръжия са били със заглушители.

Сред задържаните петима има иранци и българи, като един от арестуваните е бил „свързващо звено” с друга група, която държала печатница за фалшиви документи. Там пък са били открити неистински израелски, унгарски и италиански лични документи, канадски визи, документи на арабски език и на фарси и т.н.

Проверяван е склад, собственост на бившия кмет на Габарево, като той се е стопанисвал от човек, който не е от селото. Селото е било блокирано от въоръжени униформени.

Според антимафиотите към момента е категорично доказано, че оръжието е изнесено от завод „Арсенал”.

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев