АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

БИСЕР ПЕТКОВ: НИТО ЕДИН ЧОВЕК С УВРЕЖДАНЕ НЯМА ДА ОСТАНЕ ОТ ДОГОДИНА С ПО-НИСКА МЕСЕЧНА ФИНАНСОВА ПОДКРЕПА ОТ ДОСЕГАШНАТА

Бисер Петков
05.12.2018 / 17:58

Нито един човек с увреждане няма да остане от догодина с по-ниска месечна финансова подкрепа от досегашната. Това увери социалният министър Бисер Петков по време на заседание на ресорната парламентарна комисия след приемането на Закона за хората с увреждания:

"Всички ние трябва да разясним на хората с увреждания, особено на тази част, около 340 хиляди, които получават четвъртинки социални, инвалидни пенсии, отпуснати от 2015-а, но които продължават да се изплащат в замразен размер, че всъщност от 1 януари изплащаният размер на пенсията им ще се намали, но те в замяна на това ще получат месечна подкрепа, която ще интегрира тази "четвъртинка", заедно с допълнителен ресурс и съответно тя ще бъде изплащана от Агенцията за социално подпомагане".

Министър Петков обяви, че от утре започва второто за тази година раздаване на пакети с хранителни продукти за най-нуждаещите се. По списъка на БЧК – това са 300 хиляди души.

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев