АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

СТАРТИРА НАЦИОНАЛНАТА ПРОГРАМА ЗА СТИМУЛИРАНЕ НА ИНОВАЦИИ В УЧИЛИЩАТА

 Министърът на образованието Красимир Вълчев откри първия национален форум за иновативните методи на преподаване в училищата в София
03.12.2018 / 16:07

Национална програма за стимулиране на иновативните методи на преподаване в училищата стартира от началото на следващата година, съобщи просветният министър Красимир Вълчев. Програмата, с първоначален бюджет около 1,5 млн. лв., ще помага на учебните заведения да обменят практики помежду си и да си партнират във въвеждането на модерните модели на обучение.

Едва 13% от българските училища използват иновативни методи на преподаване. Най-добри резултати в това отношение показват профилираните гимназии, професионалните са в дъното на класацията.

Затова просветното министерство ще променя системата – от МОН към училищата, обясни Красимир Вълчев по време на Първия национален форум за иновации в „София техпарк“.

„За да реализираме тази промяна, малко или много всички по веригата трябва да си променим чипа. Основна цел на образователната политика трябва да бъде да насърчаваме ползотворните иновации в успешните училищни политики. Иновативни трябва да бъдат всички училища, а не само тези с одобрен проект за иновации“, каза той.

Частните училища и училищата в по-заможните общини и по-големите градове са по-активни във въвеждането на иновациите, стана ясно по време на форума. В него участваха над 600 представители на училища, регионални управления на образованието, висши училища, бизнес и родителски организации.

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев