АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

ПУТИН ПРИЗОВА КЪМ ЗАСИЛВАНЕТО НА АРМИЯТА И ФЛОТА БЕЗ ВЛИЗАНЕ В НАДПРЕВАРА ВЪВ ВЪОРЪЖЕНИЕТО

Президентът на Руската федерация Владимир Путин
21.11.2018 / 11:30

Русия в условията на непроста обстановка на планетата е задължена да осигури балансирано развитие на армията и флота, без да позволява да бъде въвлечена в милитаристична надпревара. Практиката показва,че именно така Въоръжените сили са се научили да работят, заяви президентът на Русия Владимир Путин.

„Виждаме, че за последните години обстановката на планетата не е станала по-спокойна за жалост. В редица региони тя се е влошила. Така например далеч от стабилна е ситуацията в Близкия изток, в Афганистан, много неопределено остава положението на Корейския полуостров. Въпреки постигнатите в Минск договорености, не престава и въоръженото противостоене в Югоизточна Украйна.

Блокът НАТО година след година продължава да засилва своя военен потенциал близо до нашите граници, под въпрос е бъдещето на основополагащите договорености в сферата на контрола над въоръжението”, заяви Путин в понеделник по време на съвещание на военна тематика.

„В тези условия това да не дадем да бъдем въвлечени във военна надпревара, чрез гъвкави, ненатоварващи бюджета, но ефективни решения, ние сме задължени да осигурим постъпателно и балансирано развитие на армията и флота, за да може те да са способни да неутрализират всякакви потенциални заплахи. И резултатът от работата през последните години убедително показва, че именно така сме се научили да работим”, подчерта президентът на Русия.

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев