АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

НАД 300 ДЕЛА ЗА ОБЕЗЩЕТЕНИЯ ПО "ГРАЖДАНСКА ОТГОВОРНОСТ" В ПОСЛЕДНИТЕ ТРИ МЕСЕЦА

"Гражданската отговорност"
08.11.2018 / 16:03

Над 300 дела за обезщетения по "Гражданска отговорност" са заведени в последните три месеца обяви председателят на бюджетната комисия Менда Стоянова. Ако не се повиши цената, ще се стигне до фалити на компании, предупреди Стоянова.

В комисията се обсъжда въвеждането на лимити за неимуществени щети за загинал близък на пътя. Според текстовете съпругът, съпругата или партньорът на загиналия ще има право на 20 000 лева, а останалите близки – по 15 000 лева. От застрахователния бранш предупредиха, че това ще оскъпи тройно задължителната полица и тя ще достигне средна цена от 1000 лева.

Според зам.-председателя на парламента Явор Нотев промените в Застрахователния кодекс са били вкарани прекалено бързо и е добре да минат през обществено обсъждане.

Нотев, който по професия е адвокат, предупреди пред "Хоризонт", че разширяването на броя на обезщетяваните лица е предпоставка за злоупотреби:

"Вече се заведоха искове от вече издирени братя и сестри, братовчеди, чрез адвокати, които не бих нарекъл мои колеги, които имат задача да се сдобиват не съвсем лоялно с клиенти, намирайки такива случаи, за които научават с помощта на длъжностни лица в сферата на здравеопазването, от спешна помощ, от разследващи полицаи".

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев