АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

НАД 10 ОБЛАСТНИ ГРАДА СА ЗАЯВИЛИ ГОТОВНОСТ ЗА ПРОТЕСТИ В НЕДЕЛЯ СРЕЩУ ПОСКЪПВАНЕТО НА ЖИВОТА

Протест
06.11.2018 / 17:18

Над 10 областни града са заявили готовност за поредни протести в неделя срещу високите цени на горивата и драстичното поскъпване на живота. Те ще започнат по едно и също време и вече са обявени като национални. Това стана ясно след заседанието на главните организатори на протестите по места.

Основните организатори на протестите се обединиха в Национален координационен съвет на протестиращите граждани, който да ги представлява пред основните институции в държавата, заяви Александър Стамболийски, организатор на протестите в Благоевград и председател на Съюза на българските транспортни работници. Той обясни:

"Всички протести ще бъдат координирани на национално ниво, в едно и също време, неделя - 11,30 ч. започват протестите по места. София също се включи. Тази седмица и в София, заедно с всички останали градове, ще има доста мащабен протест".

Национално координираните протести в страната вече имат и своя адресат:

"Като цяло срещу политическата класа в България. Бездействието на всеки един политик, без значение от цвят и партия, довежда до бързото обедняване на българите", заяви Стамболийски.

До края на седмицата ще бъдат готови и исканията на обединените протестиращи към правителството и парламента.

Засега идеята за общонационален протест в София не стои на дневен ред, защото "евентуално градиране на протеста - да стигне до столицата, означава директно искане на оставката на правителството. Мислим, че все още можем да постигнем някакви балансирани решения с тях", каза още Александър Стамболийски.

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев