АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

БОРИСОВ РАЗГОВАРЯ С ГЛАВНИЯ РАВИН НА ЕВРОПА

Пинкас Голдшмидт и Бойко Борисов
06.11.2018 / 17:08

Главният равин на Европа Пинкас Голдшмидт изрази днес пред премиера Бойко Борисов благодарност към българското правителство за подкрепата и сигурността, която страната ни оказва към българската еврейска общност.

На срещата им днес в София той отбеляза, че в други части на Европа се наблюдава увеличаване на проявите на антисемитизъм за разлика от България, съобщи правителствената пресслужба.

Премиерът Борисов подчерта, че страната ни винаги е била пример за религиозна толерантност и в България традиционно няма процеси на антисемитизъм. Той добави, че по тези въпроси у нас има и специален национален координатор, чийто функции се изпълняват от заместник-министър на външните работи.

В разговора премиерът Борисов бе поканен от Конференцията на европейските равини да участва като почетен гост в работната им сесия в рамките на Мюнхенската конференция по сигурност през февруари 2019 г.

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев