АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

РУСИЯ: ГОТВЯТ СЕ ПРОВОКАЦИИ С ХИМИЧЕСКО ОРЪЖИЕ В СИРИЯ

 Сирия
01.11.2018 / 09:12

Руското министерство на отбраната предупреди за подготовката на нови провокации с химическо оръжие в Сирия. Целта е сирийското правителство да бъде обвинено в използването на отровни вещества срещу местното население, съобщи на брифинг в Москва говорителят на ведомството Игор Конашенков.

Игор Конашенков уточни, че става дума за инсценировка на нападение с хлор, подготовката за която е започнала преди няколко дни.

„Руският център за помирение на враждуващите страни разполага с информация, че на 27 октомври терористи от „Ислямската партия на Туркестан“ за превозили за целите на провокацията от селището Маарет ен Науман 20 бутилки с хлор, всяка от които с обем 10 литра. Разтоварени са в населените пунктове Кафър Небел и Ел Хуаш.“

Активисти на неправителствената организация „Белите каски“ предлагали на местни жители хранителни продукти, за да се включат в инсценировката. Подобни провокации се планирали и в други райони на Сирия, посочи Конашенков.

„Буквално вчера от жители на провинция Алепо постъпи информация, че бунтовниците подготвят поредната подобна акция. За провеждането й в населените пунктове Азас, Мареа и Чобанбей пристигнали членове на организацията „Белите каски“ с професионална снимачна техника. Били доставени съдове с отровни вещества, вероятно хлор“, заяви говорителят на руското министерство на отбраната Игор Конашенков.

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев