АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

КМЕТОВЕ ИСКАТ ФИНАНСОВА НЕЗАВИСИМОСТ НА МАЛКИТЕ НАСЕЛЕНИ МЕСТА, ПЛАНИРАТ ПРОТЕСТ

Министерски съвет
10.10.2018 / 10:56

Повече от 200 кметове на малки населени места протестираха мълчаливо днес, 10 октомври. Причината за протеста са техните искания финансова независимост за малките кметства. "Искаме да има закон, с който кметът на общината да бъде длъжен да изпълнява бюджета на всяко населено място, който е гласуван от общинския съвет", каза Румен Стоянов, кмет на Калофер, пред Нова телевизия.

Той допълни, че като кмет няма допирни точки до средствата и до начина, по който се разпределят. По негови думи няма достатъчно финансиране за ремонт на улици и паметници. "Нямаме никакви пари по кметствата, за всяко нещо правим докладни. Винаги се случва, че няма пари", обясни кметът на село Осетеново, община Павел Баня. За всяка нужда на кметството те са длъжни да пишат докладни в голямата община. Кметът на Манолово, който е на длъжността пети мандат, допълни, че през последните два мандата е много трудно да се работи.

"В цялата община най-големият проблем е със сметосъбирането, да не говорим за инфраструктурата. Последните два мандата нищо не съм направил за селото", каза той. Следващата стъпка е да поискаме подкрепата истински на жълтите павета, обявиха кметовете. Те планират протеста си за 10 ноември.

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев