АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

ОКОЛО 1,5 МИЛИОНА ЛЕВА ЗА ИНОВАЦИИ В УЧИЛИЩАТА ПРЕЗ СЛЕДВАЩАТА ГОДИНА

Красимир Вълчев откри STEM център с виртуални лаборатории за учене, изграден по проект за иновация във Втора английска езикова гимназия „Томас Джеферсън“, София
08.10.2018 / 14:50

Около 1,5 милиона лева са предвидени за иновации в училищата през следващата година, каза министърът на образованието Красимир Вълчев. Той откри STEM център с виртуални лаборатории за учене, изграден по проект за иновация във Втора английска езикова гимназия „Томас Джеферсън“, София.

Децата ще се обучават от екипи учители в областта на природните науки и математиката, като така по-лесно се изграждат връзки между предметите:

„Фактът, че в последните години ние имаме най-голямо предизвикателство с това - да мотивираме децата именно в природните науки и математиката. Там отчитаме и по-значително намаление на образователните резултати и съответно задачата пред нас е да намерим тези подходи, които в най-голяма степен да ги мотивират да се обучават в природни науки и математика“.

В момента в България има 300 иновативни училища. Иновациите са свързани най-вече с методите на преподаване и са повлияли положително върху мотивацията на учениците и резултатите им, каза още министър Вълчев.

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев