АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

ШЕФЪТ НА ИНТЕРПОЛ Е ПОДАЛ ОСТАВКА

Мън Хунвей
08.10.2018 / 09:41

Международната полицейска организация със седалище в Лион (Франция), съобщи в неделя, че президентът й Мън Хунвей е подал оставка. Той се смяташе за изчезнал от десетина дни, а междувременно китайските власти обявиха, че го разследват за предполагаеми закононарушения, съобщи АФП. Мън Хунвей, който е и зам.-министър на обществената сигурност на Китай, беше обявен за изчезнал, след отпътуването си от Франция за Китай.

"Днес, неделя, 7 октомври, генералният секретар на Интерпол в Лион, Франция, получи оставката на Мън Хунвей, като президент на Интерпол", се казва в официално съобщение, публикувано в Туитър, няколко часа, след като съпругата на Хунвей заяви пред медиите в Лион, че животът на съпруга й е в опасност в Китай.

Междувременно Китай съобщи, че разследва Хунвей. "Мън Хунвей, зам.-министър на обществената сигурност на КНР, е заподозрян в нарушаване на закона. В момента държавният комитет по надзора го проверява", съобщи на сайта си Централната комисия за дисциплинарна инспекция към китайската комунистическа партия, цитирана от ТАСС.

Според китайския в. "Саут Чайна морнинг пост" Мън Хунвей е бил задържан за разпит веднага след пристигането си в Китай на 29 септември.

 

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев