АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

ПОЛИЦИЯТА РАБОТИ ПО ВСИЧКИ ВЕРСИИ ЗА УБИЙСТВОТО НА 30-ГОДИШНА ЖУРНАЛИСТКА В РУСЕ

Виктория Маринов
07.10.2018 / 19:33

Тялото на жената е открито вчера по обяд в храсти в близост до река Дунав. След няколко часа е установена и самоличността й – Виктория Маринова, административен директор в русенската телевизия ТВН. По данни на МВР жената е била изнасилена, пребита и душена. Задържани за убийството към момента няма. Работи се по всички версии за жестокото престъпление.

Сигналът за намерен труп на крайбрежната алея, под тенис кортовете в Младежкия парк, е подаден малко преди 14:30ч. вчера. При огледа полицията е установила, че смъртта е настъпила вследствие на удари по главата на жертвата и задушаване. По данни на МВР преди убийството жената е била изнасилена. Късно снощи е установена самоличността. Това е Виктория Маринова- административен директор и водещ на русенската телевизия ТВН. Престъплението е извършено докато жената е тичала по алеята, съобщи зам.-директорът на Областната дирекция на МВР Русе Илиян Енчев.

"На крайбрежна алея в град Русе, в близост до указателна табела с надпис "492 км на река Дунав" са намерени петна от течност, реагираща на кръв, безжични слушалки за мобилно устройство и черен ластик за коса. В близост до тях е намерена спортна обувка с марка "Пума", розова на цвят, и на около пет-шест метра от обувката в обрасла с растителност зона бе намерен труп на жена", каза той.

На мястото на престъплението са извършени два огледа до момента. Установено е, че липсват мобилният телефон и ключовете от колата на жертвата. Извършени са огледи и претърсвания в няколко жилища. Намерен е автомобилът на убитата жена, разпитват се свидетели и са назначени различни по вид експертизи, включително и технически на мобилни телефони, които са били ползвани, съобщи окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев. "Установили сме маршрута на движение на жената от сутринта вчера до часа, в който сме получили информация за смъртта ѝ. Установили сме как се е придвижвала и с какво е облечена. Знаем със сигурност, че към момента, в който сме намерили трупа, от него липсват мобилният телефон, ключовете за автомобила, очилата на жената и част от дрехите ѝ. Работим да установим местонахождението на тези вещи и евентуално посредством това да стигнем до извършителя на престъплението", каза той.

За момента няма данни убийството да е свързано с работата на журналистката, съобщи вътрешният министър Младен Маринов. Проверява се и психиатрично заведение в близост до мястото, където е открито тялото. "Работи се по отношение на лица от криминалния контингент, проявени по тази линия. В близост има психиатрично заведение, което също е обект на проверка - проверка на лицата, които са настанени вътре, дали някое от тях се е отклонило и така нататък. Работи се по установяване на видеокамери в района, свидетели", каза Маринов, като посочи, че мястото на престъплението е край алея, по която спортуват много хора от града.

Няма данни жената да е получава заплахи. Няма данни, които да свързват престъплението с работата на жертвата, каза още Маринов, като посочи, че и тази версия не е изключена до момента, в който няма категорични доказателства.

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев