АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

БОРИСОВ И ПОРОШЕНКО ОБСЪЖДАТ СЪТРУДНИЧЕСТВОТО МЕЖДУ БЪЛГАРИЯ И УКРАЙНА В ОБРАЗОВАНИЕТО И ИНФРАСТРУКТУРАТА

Бойко Борисов и Петро Порошенко
05.10.2018 / 11:39

Премиерът Бойко Борисов е начело на делегация, която днес ще участва в тържественото отбелязване на 160-ата годишнина от основаването на Болградската гимназия „Георги Сава Раковски“.

С отпуснати от правителството 150 хиляди лева сградата на училището, в което се преподава на български език, беше ремонтирана.

Украинският президент Петро Порошенко също ще участва в честванията.

В рамките на посещението си премиерът Борисов ще проведе двустранна среща с президента Порошенко, на която ще бъде обсъдено сътрудничеството в областта на образованието и инфраструктурата, задълбочаването на контактите между двете страни. Борисов и Порошенко ще разговарят и по актуални външнополитически въпроси от взаимен интерес, а след това ще направят инспекция на ремонтиран участък на международния път Е-87 Одеса – Рени.

По-късно двамата ще участват в отбелязването на 160-ата годишнина от основаването на българската гимназия в Болград. Възпитаник на учебното заведение, открито през Възраждането, е и президентът на Украйна. Училището е достъпно както за български преселници, така и за всички други желаещи да учат там. Всички предмети се преподават на български и на румънски език.

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев