АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

ПРОДЪЛЖАВА РАБОТАТА ПО ПОЧИСТВАНЕ НА РЕЧНИТЕ КОРИТА В ГРАДА

Речно корито
04.10.2018 / 12:01

В резултат на интензивните валежи през летния период, се е образувало прорастване на растителността в речните корита на реките в града. В тази връзка беше проведена среща, в която участваха заместник – кметът Румен Иванов и директорът на Сливенския затвор. На нея беше обсъдена възможността група лишени от свобода, да положат доброволен труд до края на 2018 г.

По сключеното споразумение между Общината и Затвора Сливен към Главна дирекция изпълнение на наказанията - София, групата започна да работи по почистване на речните корита.

Река Селишка в участъка от Новоселски мост до Гимназията по текстил и облекло вече е почистена от прораслата растителност и битови отпадъци. Визията е подобрена, коритото е с нормална проводимост. Няма риск от възникване на критична ситуация от наводнение, заявиха от отдел „Сигурност и управление при кризи“.

Групата лишени от свобода продължава работата по поречието на река Новоселска от Новоселски мост посока крепостта „Туида“.

От отдел „Сигурност и управление при кризи“ допълниха, че поетапното почистване на реките и речните корита продължава.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев