АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

В САЩ ПОЧИТАТ ПАМЕТТА НА ЖЕРТВИТЕ ОТ 11 СЕПТЕМВРИ

Националният мемориал
11.09.2018 / 08:14

Съединените щати почитат паметта на жертвите на атентатите от 11 септември 2001 година, които отнеха живота на близо 3000 души, а други над 6000 бяха ранени. Очаква се хиляди да се включат във възпоменателни церемонии във Вашингтон, Ню Йорк и Пенсилвания. Редакторът Силвия Петрова обобщава:

Президентът Доналд Тръмп и първата дама Мелания Тръмп ще присъстват на възпоменателна церемония в град Шанксвил в щата Пенсилвания, където на 11-ти септември 2001-ва година падна пътнически самолет. Миналата година на тази дата Тръмп произнесе реч в Пентагона, където се разби друг самолет. Тогава той предупреди терористите да не атакуват Съединените щати:

"Терористите, които ни атакуваха, си мислеха, че могат да внесат страх и да отслабят духа ни, но Америка не може да бъде сплашена, а онези, които опитат, скоро ще се присъединят към дългия списък с победени врагове, които се осмелиха да изпитат нашите военни".

В Ню Йорк ще се състои възпоменателна церемония при Националния мемориал. На мястото, където се издигаха кулите-близнаци на Световния търговски център, ще се състои традиционно четене на имената на жертвите. "Звънецът на надеждата" в параклиса "Свети Павел" ще отбележи момента, в който първият похитен самолет се разби в Световния търговски център.

С мълчание ще бъдат отбелязани и останалите пагубни моменти от трагичния ден. От мемориала на 11-ти септември в Ню Йорк от изгрев до залез към небето ще се издигат два лъча светлина, напомнящи за трагичната съдба на кулите-близнаци.

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев