АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

СИРИЙСКИТЕ ВЛАСТИ СА ДАЛИ СРОК ДО 10 СЕПТЕМВРИ НА ИСЛЯМИСТИТЕ ОТ МЕСТНИЯ КЛОН НА "АЛ КАЙДА" ДА СЕ ПРЕДАДАТ

Стафан де Мистура
04.09.2018 / 20:09

10 септември е крайният срок, който сирийските власти са дали на ислямистите от местния клон на "Ал Кайда" да се предадат. В противен случай ще започне масирана военна офанзива срещу Идлиб.

За това съобщи посредникът от ООН Стафан де Мистура, като се позова на медийни информации. Според него възобновяването там на руските въздушни удари, за което съобщи опозиционната Сирийска обсерватория за човешките права, е знак, че преговорите, които Турция води с джихадистите, се провалят.

Де Мистура призова Русия, Турция, Иран, Съединените щати и Саудитска Арабия да се отнесат сериозно към насрочените за този месец преговори за създаване на комисия за определяне на политическите условия за следвоенния преход в Сирия: "Това ще е моментът на истината. Ако Конституционната комисия не заработи и работата ѝ се превърне в продължителен процес само заради процеса, наистина няма да има никаква промяна в управлението на Сирия, но нека дадем шанс на събитията".

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев