АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

ГЛЕДНА ТОЧКА

Гледна точка
29.08.2018 / 22:04

С АНГЛОСАКСОНЦИТЕ Е НЕВЪЗМОЖНО ДА СЕ ДОГОВОРИШ

Съветникът на президента на САЩ по националната сигурност Джон Болтън стана поредното доказателство за това, което аз повтарям от години отново и отново – ние няма да се договорим. С англосаксонците е невъзможно са се договориш.

Пет часа преговори с Патрушев, а на изхода – нула. Освен дежурните думи за това, че „разговорите са важни“ не са постигнати никакви резултати. Даже финала на хартия отказаха да подпишат.

Американците са напълно неадекватни. И колкото по-лошо вървят нещата в американската икономика, толкова повече неадекватността надминава всякакви граници.

Те не водят преговори и не търсят сделка. Те изискват!

На какво основание? Че ние сме загубили Студената война? Е, да, ръководството на СССР предаде и се предаде (изобщо на равно място, където за това нямаше никакви основания). Но това беше преди 27 години. И за своето поражение ние изцяло заплатихме горчива цена.

Как там беше у Киплинг? "Империята получи урок. Империята благодари".

А сега край, последствията от онова поражение се свършиха. И да изискваш нещо на основание на миналата победа е все едно ако ние днес бихме поискали от Германия нещо на основание на победата от 1945 година. Това е пълна неадекватност. Но те изискват...

На какво основание САЩ могат да изискват нещо?

Не се получи да ни задушат икономически, информационно – също. Да заплашваш със сила страна с половината от световните запаси от ядрено оръжие (и най-съвременни средства за доставката му, хм, до крайния потребител) е съзнателен идиотизъм на границата със суицида.

Кого се опитват да заплашват? Даже другаря Ун не се хвана на тъпите им заплахи.

САЩ се изчерпаха, но отчаяно се правят, че не са. Американците няма какво да ни предложат. Фактически нямат какво.

Пари американците нямат (голи като църковни мишки), технологии нямат, в Сирия се измъкнаха, в Украйна аналогично, в Афганистан заседнаха и търпят, НАТО се разпада, Зумвелт не плува. F-35 не лети, вътре в самите Щати „студена гражданска война“.

Да, те само ще ни погледнат косо или ще кихнат силно и ние във всеки момент можем да кажем: „Да, ние помогнахме на Тръмп да стане президент“. И сегашната администрация отива по дяволите, никой даже няма да поиска доказателства.

Затова, ако имаха поне малко мозък, те биха се движили по жълтата линия и биха се старали да не дишат шумно.

И едновременно с това тихичко биха съкращавали военните си бази на планетата, защото не могат да си позволят толкова раздут военен бюджет. Време е да свикнат да живеят според възможностите си.

Вместо това, ние виждаме истерия: „Ние сме най-силните, ние победихме всички, на нас всички са ни длъжни“. Поведение на тригодишно момиченце, на което в пясъчника са взели лопатката.

Преминавайте при разплащане на национални валути, избавяйте се от остатъците от ценни книжа и долари, изпращайте в НАСА батут – те са неизлечими.

Ако някой не разбира, че в техния балон има огромна дупка и вместо плавано спускане точно обратното – опитва се да набере височина – падането ще бъде много болезнено.

Make America low again!

Александр Роджерс

Превод: М.Желязкова

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев