АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

РУСИЯ ТРЯБВА ДА СЕ ОТКАЖЕ ОТ ДОЛАРА!

Долар
09.08.2018 / 21:13

Членът на федералния съвет Игор Морозов заяви, че в отговор на санкциите на САЩ Русия трябва да се откаже от използването на долара, съобщава Газета.Ru.

"Разбира се, ние трябва да отговорим и, на първо място, да се откажем заедно с нашите партньори заради редица икономически и интеграционни санкции от долара и да преминем към националната валута. Това, което беше обсъдено на последната среща на върха на страните от БРИКС ", каза Морозов.

Според сенатора това може да бъде не само руска реакция на санкциите, но и важна стъпка на цялата световна общност, срещу която войните се отприщват.

Морозов добави, че резервът на националната валута вече е създаден на ниво БРИКС, и това е най-силно дразнещо за САЩ.

По-рано Държавният департамент на САЩ заяви, че американската страна ще представи първия пакет от нови санкции срещу Москва от 22 август във връзка с инцидента в Солсбъри.

Първият заместник-председател на Комисията по външни работи на Съвета на федерациите Владимир Джабаров, коментирайки тази стъпка в интервю с RT, го нарече "опит за ограничаване на Русия".

 

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев