АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

ЗАКОНЪТ ЗА ГОРИВАТА ВЛИЗА ЗА ОБСЪЖДАНЕ НА ВТОРО ЧЕТЕНЕ В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ

Народно събрание
11.07.2018 / 08:09

С приемане на процедурните правила, по които премиерът Бойко Борисов ще представи в петък доклад за българското председателство на Съвета на Европейския съюз, започва работа Народното събрание. За обсъждане на второ четене влиза и т.нар. Закон за горивата, който предизвика напрежение в управляващата коалиция.

Според един от вносителите - Емил Димитров, законопроектът има за цел да направи разграничение между белия и сивия сектор при търговията с горива и да установи пълен контрол върху движението, потреблението и продажбата им, за да спрат злоупотребите и да се напълни хазната. Земеделски производители, дребни търговци и превозвачи обаче протестираха и обвиниха Димитров в лобизъм в полза на големите в бранша. На тяхна страна застана вицепремиерът Валери Симеонов.

Депутатите ще гласуват на второ четене и промени в Закона за защита от шума в околната среда. С него се въвеждат ограничения върху озвучаването в определени часове и публични места, както и по-високи глоби при нарушение. Основната му цел, според вицепремиера Симеонов, е да бъде опазено здравето на населението.

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев