АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

ДОНАЛД ТРЪМП Е НА ВИЗИТА В ЕВРОПА

Доналд Тръмп
11.07.2018 / 08:03

Седмица ще продължи обиколката на американския държавен глава на Стария континент. По време на пътуването си Тръмп ще посети двудневна среща на върха на НАТО, след това ще се срещне с руския президент Владимир Путин и веднага ще се отправи към Великобритания, където правителството на премиера Тереза Мей е изправено пред криза и се бори със силни противоречия относно плановете на страната за напускане на Европейския съюз.

В последните дни обаче американският президент се занимава основно с НАТО, критикувайки недостатъчния принос на страните членки в Алианса. Тръмп изисква споделяне на финансовото бреме от всички.

"Съединените щати харчат много повече за НАТО от всяка друга страна. Не е нито справедливо, нито приемливо", написа в "Туитър" Доналд Тръмп часове преди да отлети за Европа.

Преди срещата на НАТО, насрочена за 11 и 12 юли, лидерите на страните от Алианса се притесняват ще успее ли организацията да запази целостта си, написа в коментарна статия Вашингтон поуст.

Разходите за отбрана, които трябва да правят членките на НАТО, са в размер на 2% от брутния им вътрешен продукт. Едва няколко страни от ЕС обаче изпълняват това изискване и Тръмп не пропуска да критикува останалите от месеци насам.

Относно срещата си с Путин в Хелзинки, Тръмп прогнозира че това може да се окаже най-лекият му разговор в цялата европейска обиколка.

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев