АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

ИТАЛИЯ ВЕЧЕ БЛОКИРА И ИТАЛИАНСКИ КОРАБИ С НЕЛЕГАЛНИ МИГРАНТИ

Кораб с нелегални емигранти
10.07.2018 / 19:03

Товарен кораб под италиански флаг с десетки спасени мигранти не получи разрешение за акостиране на италиански пристанища, информира Би Би Си

Снабдителният кораб Vos Thalassa, който обслужва петролни платформи в Средиземно море, спаси 66 мигранти на либийското крайбрежие, съобщиха италиански медии. След като властите не позволиха на кораба да акостира на италиански пристанища, мигрантите бяха предадени на бреговата охрана на Италия.

През последните седмици италианското правителство не разрешава на спасителни кораби с мигранти на неправителствени организации да акостират на местните пристанища. Представители на властта обвиниха хуманитарните организации, че изпълняват "таксиметрови услуги" за мигранти.

Но Vos Thalassa е италиански кораб, който конкретно не участва в спасително-издирвателни мисии. Така за първи път частен италиански кораб не е допуснат до местните пристанища заради мигрантската политика.

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев