АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

КИРИЛ АНАНИЕВ НЕ ПРИЕМА ОСТАВКАТА НА ДИРЕКТОРА НА АГЕНЦИЯТА ПО ТРАНСПЛАНТАЦИИ

д-р Мариана Симеонова
29.06.2018 / 13:01

Здравният министър Кирил Ананиев не прима оставката на директора на Изпълнителна агенция по трансплантации д-р Мариана Симеонова. Това стана ясно след среща на протестиращи пред Министерството по здравеопазване със зам.-министър Жени Начева, предаде репортер на БГНЕС. „Поемам ангажимент лично да наблюдавам сключването на договор с трансплантационната клиника в Есен, за да могат българските граждани да получават лечение по линия на Евротрансплант. 30 юли е крайният срок за подписване на споразумението, като в рамките на месеца трябва да приключват всички процедурни действия по финализирането му“, посочи Жени Начева на среща със сдруженията, представляващи пациентите с белодробни заболявания и нуждаещите се от белодробни трансплантации български граждани.

„Министър Ананиев не приема оставката на д-р Марияна Симеонова, тъй като проблемите не трябва да се заобикалят, а да се намира решение за тях. Здравният министър възложи на д-р Симеонова спешно да подготви концепция за развитието на Изпълнителната агенция по трансплантация (ИАТ), като посочи най-тежките проблеми и предложи конкретни срокове за тяхното решаване“, каза заместникът на здравния министър по отношение на подадената оставка на изпълнителния директор на ИАТ д-р Марияна Симеонова. Днес с лозунг "Здравен емигрант" хора, които се нуждаят от белодробна трансплантация, излязоха на протест пред МЗ. Те се оплакват, че българите не може да бъдат трансплантирани в чужбина по незнайни за тях причини и настояват от здравното министерство да предприемат мерки за решаване на проблема, който съществува от година и половина.

http://www.bgnes.com/bylgariia/obshchestvo/4594865/

 

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев